Vergoeding

Oefentherapie Mensendieck/Cesar wordt vergoed uit de aanvullende verzekering van nagenoeg alle zorgverzekeraars. Het aantal zittingen, dat voor vergoeding in aanmerking komt, verschilt per verzekering en per aanvullend pakket. U kunt dit nakijken in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar.

Voor kinderen onder de 18 jaar is de vergoeding vanuit de basisverzekering geregeld. Kinderen hoeven dus niet aanvullend verzekerd te zijn.

Voor patiënten met een chronische aandoening (die vermeld staat op de lijst van het Ministerie van Volksgezondheid) is er ook vergoeding uit de basisverzekering geregeld. Alleen de eerste 20 zittingen van de therapie niet, die worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Indien de aanvullende verzekering niet toereikend is, moet u zelf voor de therapie bijbetalen. Voor deze chronische behandeling is een verwijzing van de huisarts, specialist of bedrijfsarts nodig.

Oefentherapie Schiedam heeft contracten afgesloten met alle zorgverzekeraars. Als u niet (aanvullend) verzekerd bent of uw aantal behandelingen vanuit de verzekering zijn op, dan hanteren wij vanaf 1 januari 2024 de volgende tarieven:

• Behandeling in de praktijk € 40,00
• Behandeling aan huis € 60,00
• Screening € 20,00
• Intake en onderzoek na screening € 55,00
• Intake en onderzoek na verwijzing € 55,00
• Screening&intake en onderzoek € 57,50

Indien u niet tijdig (24-uur voor de behandeling) de behandeling afzegt of niet komt, dan brengen wij u een verzuimtarief van € 30,- in rekening.